Tiistaitapaamisemme

Joka kuukauden ensimmäinen tiistai kokoonnumme kahvipöydän ääreen keskustelemaan yhdessä. Näin olemme tehneet jo syksystä 2004 lähtien. Tule tutustumaan meihin ja nauttimaan kahvipöydän antimista.

Joka kuukauden ensimmäinen tiistai vertaisryhmämme kokoontuu Kotikartanoyhdistys ry:n alakerran kokoustilassa Joensuun keskustassa (Kauppakatu 34) klo 18:00-20:00. Nämä tiistaitapaamiset pitävät sisällään keskusteluja milloin mistäkin mieliämme askarruttavista aiheista elämän eri alueilta. Meillä ei ole siis teemoja tiistaitapaamiskeskusteluille vaan aiheet kumpuavat kunkin vertaisen sen hetkisistä mietteistä. Lisäksi tiistaitapaamisissa pidämme suunnittelupalaverit liittyen erilaisten toiminnallisten aktiviteettien toteuttamiseen. 

Kaikki tämä tiistaitapaamisten vertaistoiminta tapahtuu kahvipöydän antimien ääressä. Vuosien saatossa juomatarjoiluksi on vakiintunut kahvia, teetä, mehua ja limonadia. Naposteltavaksi puolestaan on valikoitunut perinteistä pullaa, pähkinöitä, keksejä ja hedelmiä. Muistutuksena tiedoksi tässä yhteydessä uusille kävijöille se vaatimuksemme, että vertaiskeskustelut ovat kokonaan vaitiolon piirissä: se, mitä vertaisryhmässä keskustellaan, jää vertaisryhmään. Niinpä jokainen osallistuja voi halutessaan vapaasti avata mieltään. Lämpimästi tervetuloa.

"Vertaisryhmässämme käy eri ikäisiä ihmisiä. Suurin ikäryhmä säännöllisissä kävijöissä on tällä hetkellä 35-45 -vuotiaat aikuiset. Tosin vakituisissa kävijöissä on myös useampi iäkkäämpi ihminen. Ryhmäkoko tapaamisissa on normaalisti ollut noin 4-8 henkilöä. Osalla kävijöistä on autismikirjon diagnoosi, osalla taasen ei ole minkäänlaista diagnoosia. Myös elämäntilanteet ovat usein erilaisia ryhmäläisillä. Ryhmässä viihtyminen on tärkeintä. Kävijäkokoonpanot vaihtelevat eri tiistaitapaamisissa. (erään vertaisryhmäläisen kuvaus tiistaitapaamisista)" 

Huomio! Syyskaudella 2019 vielä kaksi tapaamista: ti 26.11 klo 18-20. Joulukuussa erikseen sovittava juhlallinen kahvittelu- tai ruokailutilaisuus.

Kevätkaudella 2020 tapaamiset joka kuukauden ensimmäinen tiistai kuten aina ennenkin: ti 7.1 klo 18-20, ti 4.2 klo 18-20, ti 7.4 klo 18-20, ti 5.5 klo 18-20. Maaliskuun kokoontuminen vielä auki. Kesäretki kesäkuussa (suunnitellaan talvella).

Paikkana Kotikartanoyhdistys ry:n alakerran kokoustila (Kauppakatu 34).